Asas Mata Wang Kripto – Melabur dalam dan membeli mata wang kripto

​Cryptocurrency akan menjadi mata wang masa hadapan. Mata wang digital ini mempunyai pulangan yang tinggi, dan ia juga mudah digunakan baca sini. Wang digital adalah pilihan yang logik dalam dunia yang didorong oleh digital. Dalam dunia kewangan khusus ini, mata wang kripto atau mata wang telah menemui rumah. Pada tahun 2009 idea kriptocoin, dan fakta bahawa anda boleh memperoleh kriptocoin anda sendiri dengan melombongnya, menarik perhatian ramai orang. Perlombongan syiling adalah lebih mudah sebelum mata wang kripto.

Hanya 21 juta syiling tersedia. Di samping itu, saya hanya membuat 50 syiling satu blok setiap kitaran. Selepas 210,000 blok, nombor itu dibelah dua. Ini berlaku selepas setiap empat hingga lima tahun dan akan dicapai pada 2019. Setiap proses perlombongan hanya akan menghasilkan 25 syiling. Kerana faktor yang sama, nilai untuk mata wang kripto meningkat lebih daripada 900% pada tahun 2017. Sesiapa sahaja yang ingin berjudi dengan sistem yang dikatakan terdesentralisasi ini harus melabur dalam mata wang kripto. Selain itu, wang mereka boleh digandakan dalam beberapa minggu sahaja. Ini adalah langkah asas untuk melabur dan membeli mata wang kripto.

Memahami Matawang Kripto

Crypto-coin ialah kaedah peer to peer tunai elektronik yang berfungsi melalui rangkaian mereka sendiri. Sistem kewangan pusat terdiri daripada nod dan pengawal selia. Rangkaian syiling crypto yang berbeza. Setiap komputer di mana transaksi berlaku terus meningkatkan nodnya. Dalam istilah lain, semua data transaksi crypto-coin disimpan dalam sistem awam lejar yang dipanggil Blockchain. Ini menyediakan kedua-dua keselamatan dan ketelusan. Dompet yang mengenali ini disulitkan. Hanya kod pengguna boleh membuka kunci transaksi.

Crypto-coin tidak boleh dibeli daripada penjual yang tidak boleh dipercayai.

Pilihan kedua ialah membeli mata wang kripto daripada pertukaran. Pertukaran kripto popular dengan pengguna. Kebanyakan pertukaran mata wang kripto menyenaraikan syiling crypto menggunakan nama yang berbeza. Bitcoin, Ethereum, Syiling Indus, dsb. Walaupun secara konsepnya berbeza, konsepnya tetap sama. Untuk memastikan kebolehpercayaan pembekal perkhidmatan, anda harus menyemak tapak web mereka. Sebagai contoh. Tawaran Indus Coin muncul apabila anda melawati tapak web. Dompet ini akan memastikan mata wang anda selamat.

Jika anda ingin menjadi lebih khusus ketika berurusan dengan akaun anda, anda perlu membuat kata laluan baharu yang unik. Kata laluan dijana menggunakan penyulitan. Anda juga boleh menyemak baki anda dan melihat transaksi yang lalu. Untuk membuat pembayaran, anda boleh menggunakan apl ini sama seperti Dompet mudah alih yang lain.

Berhati-hati dengan pelaburan

Terdapat juga minat yang semakin meningkat dalam penerimaan mata wang kripto di kalangan pengendali pelancongan dan pengusaha hotel. Fakta bahawa syarikat melabur dalam mata wang kripto adalah sebab lain. Masa depan mata wang kripto kelihatan cerah kerana ia menarik minat semua orang. Cryptocurrency ialah pilihan yang bagus untuk transaksi yang murah, pantas dan murah. Urus niaga segera mempunyai kos yang rendah dan boleh dikesan dengan mudah.

Cryptocurrency tidak bebas daripada risiko. Kaedah pelaburan ini boleh mendatangkan pulangan yang besar. Pemula harus berhati-hati. Jangan melabur banyak wang dalam permainan dalam talian. Sebaik sahaja anda belajar cara berdagang, anda boleh membeli dan menukar lebih banyak syiling. Perdagangan mata wang Fiat adalah serupa dengan perdagangan konvensional. Cari ticker mata wang kripto dalam pasaran saham. Merujuk kepada mereka sebagai XBT/BTC, adalah yang paling biasa.

Jejaki semua pelaburan anda.

Adalah penting untuk memantau kemajuan pelaburan anda kerana tahap risikonya yang tinggi. Ia adalah haram untuk anda menggunakan mata wang kripto. Sejak penubuhannya, ia telah mengalami pertumbuhan eksponen. Walaupun tidak mungkin Kerajaan akan mengharamkan bentuk mata wang ini, anda masih perlu memastikan bahawa apa yang anda laburkan memenuhi keperluan untuk negara anda. Ia adalah mata wang yang tidak menentu, namun tidak mempunyai inflasi. Pantau nilai pelaburan anda untuk memastikan ia tidak jatuh. Sebagai permulaan, melabur dalam jangka pendek adalah idea yang bijak.

Temui pelbagai aplikasi Crypto-coin

Penggunaan mata wang kripto yang paling biasa untuk melabur adalah benar, tetapi terdapat kegunaan lain juga. Walaupun anda tidak tahu apa yang anda mahu lakukan dan memutuskan untuk mengubah fikiran anda, anda masih tidak akan kehilangan sebarang wang. Terdapat banyak pedagang yang menerima Bitcoin. Dell mencipta penyenaraian ini. Senarai itu kini termasuk barangan runcit, kedai makanan dan kedai runcit lain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *