Ciri dan ciri mata wang kripto

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, populariti mata wang kripto telah meningkat pergi ke blog saya. Mata wang kripto agak rumit bagi sesetengah orang. Bukan kerumitan tetapi kesederhanaan sains yang mendorong konsep itu. Cryptocurrency dalam bentuk yang paling mudah ialah mata wang digital. Mata wang kripto menarik kepada pengguna kerana ia adalah cara yang cepat dan mudah untuk menyimpan nilai. Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, pengambilan anak angkat terus berkembang. Kestabilan telah meningkatkan minat pelabur terhadap cryptos.

Teknologi Blockchain adalah asas mata wang kripto. Ia menambah sedikit nilai. Teknologi ini berfungsi sebagai kedua-dua instrumen keselamatan dan membolehkan pengesahan transaksi. Bitcoins tidak terhingga tidak berbelah bahagi. Bayaran minimum ialah 0.01 USD. Pedagang Bitcoin mempunyai hak untuk menerima seberapa banyak bitcoin yang mereka mahu.

Apakah Crypto Currency dan apakah masalahnya?

Blockchain dibina melalui usaha sukarela oleh pelombong. Ia adalah sistem komputer yang direka untuk ‘mengendalikan’ setiap mata wang kripto. Perlombongan ialah proses yang mengendalikan pengesahan, kriptografi dan menjamin serta menjamin transaksi dalam setiap blok. Setiap pelombong/komputer akan menyimpan rekod. Setiap pengesahan dimasukkan ke dalam lejar. Lejar akan sama besar dengan penggunanya. Syiling curi dan palsu tidak boleh direkodkan. Untuk mengesahkan transaksi, pelombong mesti “dibayar”. Sebagai contoh, bayaran mungkin 0.000055 Ethereum. Setiap peserta mempunyai hak untuk berkongsi.

Dompet Cryptocurrency

Apl atau thumb drive/kad boleh digunakan. Di dalam dompet penyimpan mata wang kripto menyimpan mata wang mereka. Lejar untuk rangkaian perlombongan digunakan oleh program ini untuk mengesahkan data transaksi. Kod cincang digunakan untuk mengenal pasti alamat dompet.

Matawang Kripto Selamat

Teknologi ini mentakrifkan cara blok dibina. Dengan cara ini, lejar digital tidak melindungi diri mereka daripada penggodam. Selain itu, setiap transaksi memerlukan dua faktor untuk diperkenalkan.

Kriptografi

Semasa Perang Dunia Kedua, kriptografi dibangunkan untuk membenarkan kod yang boleh dibaca dihantar dalam format yang tidak disulitkan. Contoh berikut menggambarkan pengaruh disiplin ini terhadap mata wang kripto.

Teknologi rantaian blok

Blockchain dikemas kini secara automatik apabila keseluruhan blok transaksi telah direkodkan. Peserta dalam pasaran menguruskan rantaian blok. Mereka juga mengesahkan blok yang baru dibentuk. Setiap komputer adalah “nod” dan mengekalkan versinya sendiri. Tiada pengubahsuaian boleh dibuat pada lejar menggunakan teknologi ini tanpa persetujuan semua pihak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *